Jaké EET řešení pro malé podnikatele?

Jako malé podnikatele lze označit ty, kteří se často pohybují v terénu, cestují a zároveň potřebují mít u sebe kompaktní řešení, nebo jen mají omezené místo a ocenili by malé zařízení. Případně jejich tržby nejsou tak vysoké, aby se jim ospravedlnil výraznější náklad, který EET pokladny mohou představovat.

All in one pokladna

All-In-One řešení má hlavní výhodu ve spojení podklady a tiskárny účtenek. Můžete si samozřejmě pořídit čistě jen tiskárnu a tržby evidovat přes mobilní aplikaci. Znamená to ale mít dvě zařízení, navíc baterie v mobilní pokladně vydrží déle a nebude vám evidování vybíjet mobil.

ProfiPAD Plus představuje jednu z oblíbených mobilních pokladen, s integrovanou tiskárnou na účtenky a bezplatnou aplikací ProfiÚčtenka. Dlouhá výdrž baterie, neomezený počet položek a skupin zboží, rychlá a úsporná tiskárna, to vše jsou jen některé z vlastností tohoto řešení. Pokladna běží na Androidu, umožňuje vložení SIM karty pro 4G přenos a konektivitu dále doplňuje WiFi a Bluetooth, spolu s USB.

S paušálem nebo bez?

Při pořizování pokladny máte na výběr z několika možností. Buď si ji jednorázově koupíte a neplatíte žádný paušál, nebo za používání EET aplikace pravidelně platíte paušál, případně si zařízení jen pronajmete a platíte pronájem (nejste tedy vlastníkem).

EET pokladny bez paušálu fungují s pomocí bezplatných EET aplikací. Rizikem je případná absence softwarových aktualizací. Proto je potřeba vybrat vhodnou aplikaci, k čemuž napoví pravidelné aktualizace, dostupnost návodů, absence omezení na počet účtenek, nebo i recenze v Google Play a App Store. Pokladny s paušálem nabízí benefit v pravidelných aktualizacích i zákaznické podpoře.

Pokud je na vás investice do poklady příliš velká, můžete zvolit pronájem. Určitou výhodou je obvyklá přítomnost aktualizací, zákaznické podpory a znovu pronajmutí novějšího modelu.

Pozor na typ připojení

K evidenci potřebujete rovněž internetové připojení. Pokud nejste v pohybu, pak vám postačí WiFi konektivita. V terénu je to ale nevhodné řešení a pokladny by tak rozhodně měla disponovat slotem na SIM kartu a mobilní datové připojení.